Съдят Борислав Манджуков

понеделник, 21 януари 2013 09:37
Прочетено 941 пъти

Днес в Районния тръгна наказателно дело за измама. Подсъдим по делото е 38-годишният варненски бизнесмен Борислав Манджуков, бивш собственик на дискотека "Версай".

Делото е внесено за разглеждане в съда през есента на миналата година, а самите измамливи действия, за които е повдигнато обвинение се отнасят за периода октомври 2004 г. –  юни 2005 г.

Според обвинителния акт – Манджуков през посочения период, с цел да си набави имотна облага,  възбудил и поддържал заблуждение у варненски гражданин, че ще инвестира предоставени му от него парични средства в строителство на сграда в района на Гръцката махала. В периода от месец октомври 2004 г. до месец юни 2005 г. потърпевшият мъж предоставил на Манджуков на три отделни вноски сума в общ размер на 26 000 щатски долара. Подсъдимият нееднократно поддържал заблуждение у пострадалия (както и у неговия баща), че ще изплати предоставените пари след приключване на строителните дейности, като за целта били подписани записи на заповед. Впоследствие на няколко пъти сроковете за връщане на парите, дадени от пострадалия на подсъдимия, били променяни като при изтичане на падежите, Манджуков унищожавал старите Запис на заповеди и издавал нови, в които вписвал нови суми, съставени от просрочената и начислена лихва върху тях. След като подсъдимият не върнал парите  след изтичане на падежите по последните 3 бр. записи на заповеди, той започнал да избягва срещите с пострадалия и спрял да отговаря на телефонните му обаждания, поради което била подадена жалба в полицията.

Така според обвинението, в периода м.октомври 2004 г. – м. юни 2005 г., подсъдимият причинил имотна вреда на потърпевшия в размер на 26 000 щатски долара, като причинената вреда е в големи размери, а деянието е извършено в условията на продължавано престъпление.

Източник: Daily Varna
 • China History Bridge се проведе във Варна
  China History Bridge се проведе във Варна
 • Бизнес Училище стартира във Варна
  Бизнес Училище стартира във Варна
 • Раздадоха 70 легла и матраци на пострадалите в „Аспарухово”
  Раздадоха 70 легла и матраци на пострадалите в „Аспарухово”
 • Фолклорна фиеста завладя Варна
  Фолклорна фиеста завладя Варна